maandag 24 oktober 2011

Beeldbank Brugge in het nieuw

www.beeldenbankbrugge.be viert zijn 10de verjaardag met een volledig vernieuwde website. Het zoeken naar een specifieke foto of op thema en het doorbladeren van een album wordt veel eenvoudiger. Op de startpagina maak je onmiddellijk kennis met de rijkdom aan beeldmateriaal van Brugge.

Beeldbank Brugge organiseert daarnaast nog een resem aan activiteiten. Zo zijn er grote foto's in het straatbeeld te zien en staan er consoles op publieke plaatsen. Er is een studiedag voorzien en een tentoonstelling in het stadsarchief van Brugge met focus op portretten.

Klik hier voor meer info ivm activiteiten omtrent Beeldbank Brugge.

Bron: www.erfgoedcelbrugge.be

Publicatie: ‘MONUMENTS, sculpturen in het stadsweefsel’

Sinds kort is het boek 'Monuments, sculpturen in het stadsweefsel' verschenen. Deze publicatie toont prachtige zwart-wit foto's van sculpturen in de stad Kortrijk. De foto's vertellen heel wat over de stad Kortrijk, haar roemrijk verleden, glorieuze momenten, bekommernissen en artistieke momenten.
Elke foto is voorzien van gedetailleerde informatie. Naar aanleiding van 'Monuments, sculpturen in het stadsweefsel' is er in het Broelmuseum van Kortrijk een tentoonstelling met een aantal foto's uit het gelijknamige boek.

'Monuments, sculpturen in het stadsweefsel' kost 20 euro en is uitgegeven door uitgeverij Groeninghe in samenwerking met de stad Kortrijk en de Erfgoedcel Kortrijk.

De fototentoonstelling is nog te zien tot en met 13 november 2011 in het Broelmuseum van Kortrijk.