vrijdag 28 juni 2013

Tentoonstelling "40 jaar Ring Shopping Kortrijk Noord - Het geheugen van de regio"


collectie Ring Shopping Noord Kortrijk
Tot en met de veertigste verjaardag in oktober 2013 van Ring Shopping Kortrijk Noord, kun je naar een boeiende tentoonstelling gaan kijken over het wel en wee van Ring Shopping Kortrijk Noord de voorbije veertig jaar. Deze tentoonstelling, "het geheugen van de regio", verrast met prachtig beeldmateriaal dat nog nooit getoond werd of enkel één keer in de krant verscheen.
Zo zijn er onder meer foto's te zien van toenmalige persfotografen Marcel Anckaert en Noël Samaille.

Hun origineel beeldmateriaal wordt vandaag bewaard in het stadsarchief van Kortrijk. De digitale versie van die foto's kun je terugvinden op de beeldbank van Kortrijk. Tijdens de tentoonstelling zullen op bepaalde momenten demonstraties plaatsvinden waarbij getoond wordt hoe je deze beelden uit het recente verleden kan oproepen.
collectie Stadsarchief Kortrijk - Marcel Anckaert


Deze tentoonstelling heeft de bezoeker heel wat te bieden. Een overzicht van veertig jaar Ring Shopping Kortrijk Noord en daarnaast markante gebeurtenissen uit Groot-Kortrijk, Kuurne en Harelbeke in de voorbije veertig jaar.
Bij de tentoonstelling hoort ook een brochure, die meer duiding geeft en ook belangrijke nationale en internationale gebeurtenissen vermeldt.
Op aanvraag kan er ook een rondleiding gegeven worden voor groepen door de samensteller, Luc Demiddele.


Bron: Ringshoppig Noord

Bezoek eens het historische stadhuis


collectie Stadsarchief Kortrijk
Het hoeft niet altijd monumentendag te zijn om unieke gebouwen te bezichtigen. Tijdens de zomermaanden kun je het historische stadhuis bezoeken. Er staat telkens een gids klaar om je een woordje uitleg te geven over de prachtige schepenzaal en de raadzaal met de 16e eeuwse gebeeldhouwde schouwen. In juli en augustus kun je op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag van 15u tot en met 17u het stadhuis op de Grote Markt gratis bezoeken.

Klik voor meer info.