vrijdag 3 mei 2013

Terugblik op Erfgoeddag 2013

Het stadsarchief Kortrijk mag terugblikken op een geslaagde Erfgoeddag 2013. De tentoonstelling 'Voor eeuwig herinnerd' bracht veel volk op de been. De expositie toont het het Rooms-Katholieke gebruik van het uitdelen van bidprentjes: Sinds wanneer bestaat het gebruik van bidprentjes? Bestaan die prentjes overal? Gaat het om iconografie of fotografie? Heel wat mensen verzamelen deze prentjes. Wie zijn deze mensen en waarom leggen ze zo'n collectie aan? De tentoonstelling richt zich niet enkel tot de genealoog, verzamelaar, maar tot iedereen die geïnteresseerd is. Op Erfgoeddag was er voor de kinderen een quiz voorzien gekoppeld aan de tentoonstelling. Alle kinderen kregen na de quiz een cadeautje mee naar huis.
In de leeszaal kon het publiek kennis maken met het digitaliseringsproces van oude filmpjes.

'Voor eeuwig herinnerd' is nog te bezichtigen tot en met 21 mei 2013 in het stadsarchief van Kortrijk, tijdens de gewone openingsuren.

Stadsarchief gesloten met O.H.Hemelvaart

Het stadsarchief is gesloten op donderdag, 9 mei 2013, O.H.Hemelvaart en op vrijdag 10 mei 2013. Vanaf maandag 13 mei 2013 gelden opnieuw de normale openingstijden.