woensdag 5 september 2012

Renovatiewerken Rijksarchief Kortrijk

In het najaar, wellicht midden oktober, starten de renovatiewerken in het Rijksarchief Kortrijk. Door de werken zal de opslagcapaciteit voor archief van bijna vijf naar circa zeven strekkende kilometer gebracht worden en komt er klimaatregeling in de kelderdepots.
Dank zij deze werken zal men meer archieven in betere omstandigheden kunnen bewaren en de leeszaalbezoekers beter kunnen ontvangen Voor de duur van de werken (ca. midden oktober 2012 – ca. midden april 2013) wordt de leeszaal tijdelijk verplaatst naar een andere vleugel, met ingang via de Onze-Lieve-Vrouwestraat nr. 45 (ingang Erfgoedhuis). De leeszaal zal gesloten zijn van maandag 1 tot en met zaterdag 6 oktober 2012. Vanaf dinsdag 9 oktober 2012 zal de tijdelijke leeszaal toegankelijk zijn voor het publiek. De raadpleging van microfilms en gedigitaliseerde bestanden zal verzekerd zijn zoals voorheen. Voor de raadpleging van archiefdocumenten in origineel zal voor de duur van de werken volgende regeling gelden: aanvragen voor archiefdocumenten moeten ten laatste de dag voordien voor 12u00 bezorgd worden (in de leeszaal, per mail of per brief), met een maximum van 15 archiefbestanddelen/inventarisnummers per dag per aanvrager.


Opgelet: het Rijksarchief zal om diverse redenen niet meer open zijn op zaterdag, in de periode van september tot en met november 2012. Voor bijkomende informatie kunt u mailen naar rijksarchief.kortrijk@arch.be of bellen naar (056) 21 32 68.

Bron: Erfgoedcel Kortrijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten