vrijdag 3 april 2015

Op zoek naar je voorouders van thuis uit

Wie aan stamboomonderzoek of genealogie doet, hoeft zich vandaag niet meer te verplaatsten naar het stadsarchief om de akten van de burgerlijke stand te raadplegen. Geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten ouder dan 100 jaar kun je vanaf nu doorzoeken en bekijken in de virtuele leeszaal van het stadsarchief. Via http://genealogie.kortrijk.be  kun je van thuis uit volledig kosteloos akten opzoeken, consulteren, afdrukken of in je eigen dossier bijhouden. Om dit alles te kunnen doen, moet je je wel registreren. Dit neemt slechts enkele seconden in beslag en is gratis voor iedereen. Daarna heb je toegang tot tienduizenden akten met genealogische gegevens van Kortrijk, Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Heule, Kooigem, Marke en Rollegem. Een verdienste van de vrijwilligers van het stadsarchief, zij beschrijven en vullen de akten systematisch toe aan genealogie.kortrijk.be.

Ontsluiting van deze akten kadert in het digitaliserings- en bewaarbeleid van het stadsarchief. Dankzij digitalisering gaan we kwaliteitsverlies van de originele boeken tegen. Via een eenvoudige databank stellen we de digitale documenten ter beschikking van iedere gebruiker die zich registreert.
Voor de akten van de burgerlijke stand ouder dan 100 jaar gebeurt dit via genealogie.kortrijk.be. Een eenvoudige, kwaliteitsvolle en snelle dienstverlening, die je in staat stelt om via je computer van thuis uit aan je stamboom te werken.

Wie niet over een computer beschikt kan terecht in het stadsarchief, dienstencentra, de bibliotheek en het stadhuis. Overal staan computers ter beschikking.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten