woensdag 16 september 2015

Stem op het stadsarchief Kortrijk met het filmpje ‘Kind zijn mag!’

Met de campagne ‘De Beeldcapsule: tijdsbeelden redden voor de toekomst’ wil het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA) samen met 27 media- en erfgoedorganisaties de unieke verzameling aan audiovisueel archiefmateriaal in Vlaanderen onder de aandacht brengen en de noodzaak aankaarten om zorg te dragen voor dit waardevolle erfgoed.

Vanaf vandaag kan iedereen op www.debeeldcapsule.be die boodschap ondersteunen door maximum 5 tijdsbeelden te kiezen uit een selectie van markante filmpjes om zo een eigen beeldcapsule samen te stellen. De vijf meest gekozen beelden komen in de ‘Beeldcapsule 2115’ terecht.

De site toont geen lijst van de grote gebeurtenissen, wel authentieke beelden van het leven in Vlaanderen uit de afgelopen eeuw. Elk fragment is markant op een heel eigen manier.

Het stadsarchief is geselecteerd met het filmpje ‘Kind zijn mag!’. Een tijdsbeeld over de inhuldiging van het speeldomein ‘De Warande’.

Stem op het stadsarchief Kortrijk en voeg het filmpje ‘Kind zijn mag!’ toe aan je eigen beeldcapsule.

Stemmen kan tot en met 15 oktober 2015. De vijf meest gekozen beelden komen in de ‘Beeldcapsule 2115’ terecht. Deze zal bekend worden gemaakt op 27 oktober in aanwezigheid van Vlaams minister van Cultuur en Media, Sven Gatz.