vrijdag 21 oktober 2011

Publieksonderzoek archieven 2011

In 2011 coördineerde FARO een online bevraging van archiefbezoekers. De bevraging kwam tot stand in samenwerking met de sector en peilde naar het profiel van het archiefpubliek, hun mening over de dienstverlening en hun verwachtingen.
In totaal namen dertien archieven deel aan dit publieksonderzoek. De respons was overweldigend: 1.700 personen vulden de bevraging in. De deelnemende archieven kregen een  gepersonaliseerd onderzoeksrapport wat hen in staat stelt om hun publiekswerking kritisch te evalueren en te verbeteren. Een globale analyse van het publiek van Vlaamse archieven moet hen bovendien toelaten hun scores met die van hun collega’s te vergelijken.


Op 1 december 2011 stelt FARO de resultaten van het publieksonderzoek voor in het OCMW-archief van Gent. Men zal ingaan op de methodologie van het onderzoek en er wordt een globaal overzicht gegeven van de resultaten. Daarna getuigen Amsab-ISG en het Stadsarchief Mechelen over de manier waarop zij omgaan met de resultaten van een publieksbevraging en geven ze hun bemerkingen over het publieksonderzoek.


Klik hier voor het volledige programma.


Bron: www.faronet.be

1 opmerking:

  1. Goed dat dit publieksonderzoek is uitgevoerd, altijd interessant om te zien wie je publiek is. Met betrouwbare onderzoeksresultaten kun je precies zien hoe een bedrijf het huidige en potentiële publiek kan bereiken.

    BeantwoordenVerwijderen