maandag 26 november 2012

Stadsarchief Kortrijk in de prijzen


Enkele weken terug kreeg het team van het stadsarchief Kortrijk te horen dat zij met hun blog genomineerd waren voor de Bib Web Awards 2012. Dit zijn prijzen voor websites en toepassingen die uitgaan van de Vlaamse bibliotheek-, documentatie en informatiesector. Het stadsarchief kreeg een nominatie in de categorie 'The specials: beste sociale media door archieven, documentatiecentra, erfgoed- en museumbibliotheken'.
Om de nomintatie te verzilveren hadden we publieksstemmen nodig. Het eindresultaat bestaat namelijk uit 50% publieksstemmen en 50% vakjury. We danken iedereen die gestemd heeft voor het stadsarchief. Vorige week vrijdag kregen we het heugelijke nieuws dat het stadsarchief de top 5 gehaald heeft!
De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 10 december 2012 in het CVO VSPW Gent. Daar zullen de awards uitgereikt worden:
  •  De publieksprijs (overhandigd door Annelies Verbeke - gesponsord door Swets)
  • De prijs van de vakjury (overhandigd door de vakjury - gesponsord door VVBAD)
  • De prijs van de bibliotheekschool (overhandigd door directrice Ann Machtelinckx - gesponsord door CVO VSPW Gent)
  • De bronzen, zilveren en gouden awards per categorie
De top 5 bestaat uit:
Stevige concurentie om naar uit te kijken! Verder mogen we ook onze collega's uit de bibliotheek van Kortrijk en het stadsarchief van Ieper feliciteren. De bibliotheek behaalde de top 5 in de categorie 'E-talage: beste etalage op het web', het stadsarchief van Ieper in de categorie 'Iedereen bevriend: beste inzet van sociale netwerken'.

Wie op de hoogte wil blijven van de verdere ontwikkelingen ivm de Bib Web Awards 2012 kan terecht op:

Blog: http://bibwa2012.blogspot.com/
Twitter: http://www.twitter.com/bibwa2012
Facebook: http://www.facebook.com/bibwa2012


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten