dinsdag 29 januari 2013

Workshop behoud en beheer van textiel

Het vlasmuseum Kortrijk organiseert op zaterdag 23 februari 2013 een praktische workshop die je leert hoe je moet omgaan met waardevol textiel. De workshop, specifiek voor culturele verenigingen, heemkundige kringen en kerkfabrieken, staat stil bij de belangrijkste gevaren (tijd, mensenhanden, ongedierte, klimaat) en krijgt vooral veel praktische voorbeelden en oefeningen hoe je je kostbare stukken kunt verpakken, manipuleren, onderhouden en bewaren. 

Een oude vlag die je koestert omdat ze het verhaal van je vereniging vertelt, een waardevol trouwkleed in het plaatselijk heemkundig museum, een unieke kazuifel die al decennia in de kerk in je gemeente wordt bewaard, ...

Zeer kwetsbare stukken in textiel vind je in vele kasten en hoekjes bij vele zorgdragende eigenaars of verenigingen. Deze stukken op een goeie manier bewaren, beschermen en hanteren is echter niet altijd zo eenvoudig en bij momenten een ware uitdaging!

Op een laagdrempelige manier leer je welke omgevingsfactoren van belang zijn voor het behoud en beheer van textiel en hoe die kunnen worden beïnvloed en geoptimaliseerd. Je leert hoe je best omgaat met textiel, hoe je het goed bewaart en welke preventieve maatregelen je kunt nemen om schimmels en ongedierte te voorkomen.

Klik hier voor praktische info en inschrijvingen.


Bron: uit in regio Kortrijk

1 opmerking: