maandag 2 september 2013

Kortrijk 14|18 bezet: educatief dossier

Evarist De Geyter
Ben je actief als leerkracht, als gids of heemkundige? Dan is de kans groot dat je iets wil doen rond de oorlog ‘14-’18. Misschien wil je extra aandacht besteden aan lokale geschiedenis, aan het aanscherpen van de onderzoekscompetenties, je leerlingen of publiek in contact brengen met primaire en secundaire bronnen? Met dit doel voor ogen stelde de Erfgoedcel Kortrijk een digitaal dossier samen onder de naam “Kortrijk Bezet 14-18”.

Bij de uitwerking is de Erfgoedcel vertrokken vanuit het verhaal van zes historische Kortrijkse personages. Vanuit hun getuigenissen – die je rechtstreeks kan beluisteren - belichten ze verschillende facetten van het leven in de bezette stad. Rond elk personage zijn onderzoeksopdrachten opgesteld met telkens drie thema’s, in verschillende moeilijkheidsgraad. De opdrachten kunnen als groepswerk aangepakt worden binnen de les of daarbuiten .

Het didactisch dossier is te raadplegen op www.kortrijkbezet14-18.be. Je vindt er ook een digitaal archief met primaire en secundaire bronnen, een overzichtelijke tijdslijn (België / Kortrijk tijdens WO I), een synthese van wat er gebeurde in Kortrijk tijdens WO I, beeldmateriaal enz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten