maandag 19 mei 2014

Guldensporencollege Plein toont Wereldoorlog I- sporen


In het Guldensporencollege kun je op 23 en 24 mei een interessante tentoonstelling bezoeken.
Een tentoonstelling rond de impact van de Eerste Wereldoorlog op de school en de locatie rond het Plein in Kortrijk. Door de tentoonstelling kom j...
e in contact met persoonlijke verhalen, ondersteund met foto’s en authentieke documenten. Na een korte schets rond de Eerste Wereldoorlog word je algauw meegezogen in het verhaal van de zusters. Hoe hebben zij de oorlog beleefd en geleefd? Welke soldaten kwamen er over de vloer? Waren er beschietingen? Waarom werden ze beticht van spionage? Hoe zag het gebouw eruit tijdens de oorlog en zijn daar nog resten van te zien?
In de kapel, beschermd monument, bijna vernield door Duitse bommen, kan je napraten en genieten van een drankje en hapje.
 

Vrijdag 23 mei van 17u tot 22 u en zaterdag 24 mei van 13u tot 18u. Gratis, iedereen welkom. Meer info via: steven.vanlersberghe@guldensporencollege.be of via 0486/58 16 25 
Op deze foto zie je Het Fort in Kortrijk, opgeëist door de Duitse bezetter en op 28 oktober 1914 ingericht als veldhospitaal tijdens Wereldoorlog I.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten