donderdag 8 maart 2012

Nacht van de geschiedenis

Op dinsdag 20 maart 2012 vindt op zo’n 220 plaatsen de tiende Nacht van de Geschiedenis plaats, een van de grootste jaarlijkse geschiedenisevenementen van Vlaanderen. Het thema is ‘Drank(en)’. Speciaal voor dit tinnen jubileum zijn er flink wat extra’s, zoals de uitreiking van de eerste Davidsfonds Geschiedenisprijs en een exclusief Nacht van de Geschiedenis-bier
Aan drank geen gebrek in de nacht van 20 maart 2012. Het is de tiende editie van dit evenement en daar mag op geklonken worden.
In Heule weten ze dat de Goden whisky drinken. Expert Carlos Versieren laat je kennismaken met de geschiedenis van whisky, met degustatie. In Bellegem ontdek je alles over de Bellegemse brouwerij O. Vander Ghinste Bockor. Met film over de brouwerij vroeger en nu, cafétaferelen en degustatie van Omer. En ook in Marke kan je bier proeven en je verdiepen in de geschiedenis van het gerstenat. Waar komt bier vandaan? Waarop moet je letten als je bier proeft? Frank Vrielynck, een semiprofessionele brouwer, vertelt er alles over.
Het volledige programma van de nacht van de geschiedenis vind je hier: 'nacht van de geschiedenis'

Bron: Davidsfonds

Geen opmerkingen:

Een reactie posten