donderdag 12 juli 2012

Stichting de Bethune werft aan: 1 erfgoedmedwerker (19u)


De Stichting de Bethune is een dynamische organisatie die – in samenwerking met KADOC-K.U.Leuven – de erfgoedcollectie van de familie de Bethune beheert. Deze collectie bestaat uit een ruim familiearchief en een erfgoedbibliotheek van zo’n 35.000 publicaties. Daarnaast is de Stichting samen met de N.V. Winkelcentrum ook verantwoordelijk voor het beheer van enkele onroerende goederen.

De Stichting de Bethune biedt jou een gevarieerde job in de erfgoedsector, met als werkomgeving het kasteeldomein te Marke.

Takenpakket:

Als erfgoedmedewerker bij de Stichting de Bethune heb je een zeer divers takenpakket:

- ontsluiten van de bibliotheekcollectie in Aleph

- ontsluiten van het (oud en hedendaags) archief en de documentaire collecties in Scope Archive (archiefbeheersprogramma)

- verder uitwerken van de publiekswerking (onderhouden website, organiseren van tentoonstellingen, rondleiden van groepen,…)

- instaan voor het behoud en beheer van de erfgoedcollectie

- verantwoordelijk voor de administratie inzake de verhuur van de onroerende goederen en het onderhoud van deze gebouwen

Profiel/vaardigheden:

- u bent communicatief en kan in teamverband werken

- u bent discreet en betrouwbaar

- u kunt vlot overweg met de computer

- u hebt een systematische en gestructureerde werkstijl

- u kunt zelfstandig en resultaatgericht werken

Vereiste studies:

Bachelordiploma in de humane wetenschappen bij voorkeur aangevuld met een diploma archivistiek of bibliotheek- en documentatiewetenschappen of behoudsmedewerker erfgoed.

Aanbod:

Een deeltijdse job (19u) met flexibele uurregeling. Een verloning gelijkwaardig met een B-niveau bij de Vlaamse Overheid, aangevuld met volledige terugbetaling van woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en maaltijdcheques.

Solliciteren:

Bezorg een uitgebreide cv met motivatiebrief voor 19 juli 2012 via mail (info@stichtingdebethune.be of post: Stichting de Bethune, Kasteeldreef 10, 8510 Marke )

Pas afgestudeerden kunnen ook solliciteren!

Meer info: 056/216657 of info@stichtingdebethune.be


Geen opmerkingen:

Een reactie posten